Tandartsenpraktijk Petenbos

info@tandartsenpraktijkpetenbos.nl

0318 51 00 05

Tandartsenpraktijk Petenbos

De onzichtbare Beugel – Invisalign

Steeds meer mensen willen rechtere tanden, maar geen blokjesbeugel. Daar is nu een oplossing voor: Invisalign®, de vrijwel onzichtbare beugel. Met dit modern beugel-systeem worden de tanden heel geleidelijk rechter gezet met doorzichtige aligners ‘hoesjes’ om het gebit. Elke 2 weken draagt u een setje en daarna verwisseld u ze met de volgende set, waardoor de tanden steeds een klein beetje de goede richting opschuift. De aligners draagt u 20-22uur per dag, verder zijn ze transparant en eenvoudig uit te nemen, u kunt daardoor gewoon eten en tandenpoetsen.

Afhankelijk van de complexiteit van uw behandeling is het al mogelijk rechte tanden te krijgen in 6 maanden en kan je binnen enkele weken al resultaat zien. De Invisalign-beugels zijn vanaf 2500 euro te verkrijgen.

Neem contact op met de tandartsenpraktijk om de mogelijkheden voor de onzichtbare beugel te bespreken. In de intake gesprek bespreken we de wensen en verwachtingen, daarna bekijken we of de onzichtbare beugel geschikt voor u is. Vervolgens maken we lichtfoto’s en afdrukken van het gebit. De afdrukken worden gescand en aan de hand daarvan word er met het Invisalign programma een beeld geschetst van het eindresultaat. We kunnen dan ook gelijk zien wat er verschoven word en hoeveel setjes aligners daarvoor nodig zal zijn. Wanneer u akkoord gaat, worden de onzichtbare beugels op maat gemaakt. U komt regelmatig langs voor controle en beoordeling van de voortgang van de behandeling.

Na de behandeling gaan we een retainer plaatsen om ervoor te zorgen dat uw gebit recht en stralend blijft.