Tandartsenpraktijk Petenbos

info@tandartsenpraktijkpetenbos.nl

0318 51 00 05

Tandartsenpraktijk Petenbos

Behandelingen

Door de tandartsen en assistenten van onze tandartsenpraktijk worden dagelijks veel verschillende behandelingen uitgevoerd. De meest voorkomende behandelingen zijn uitgelicht op deze pagina.

Mondhygiëne

Mondhygiëne

Goede mondhygiëne zorgt voor een gezonde mond. Net zoals het dagelijks verzorgen van het lichaam is ook het dagelijks verzorgen van de mond belangrijk.

Facings

U wilt mooie witte tanden? Of wilt u verlost worden van een spleetje tussen uw tanden? Of wilt u een afgebroken tand laten repareren? Met behulp van een zogenoemde facing kan de tandarts het uiterlijk van uw gebit verfraaien.

Bleken

Een wit en stralend gebit. Wie wil dat niet? Mooie witte tanden zijn populair en het aanbod om ze te krijgen is groot. De reclames beloven hagelwitte tanden, vaak zelfs binnen een uur. Tanden wit maken met behulp van bleekbehandelingen kan in veel gevallen, maar zeker niet altijd.

Gebitsprothese

Een gebitsprothese is een prothese die het hele gebit of een deel ervan vervangt. Een goede verankering van de prothese vergroot het gebruiksgemak.

Sealen

Sealen

Het woordje ‘sealen’ is afgeleid van het Engelse werkwoord ‘to seal’. Dat betekent afdichten of verzegelen. Sealen bij de tandarts betekent dan ook het afdichten of verzegelen van groefjes en putjes in tanden en kiezen. 

Kronen en bruggen

Kronen en bruggen

Kronen en bruggen zijn bedoeld als duurzame vervangingen voor tanden en kiezen. Ze benaderen de oorspronkelijke vorm en functie zoveel mogelijk. Een behandeling voor een kroon of brug is ingewikkelder dan voor een gewone vulling.

Wortelkanaalbehandeling

Wortelkanaalbehandeling

Tanden en kiezen bestaan uit een kroon en één of meer wortels. De kroon is het deel dat u ziet. De wortels ziet u niet. Die zitten onder uw tandvlees in de kaak verankerd. In iedere wortel loopt een kanaal, het wortelkanaal. Hierin zitten zenuwvezels en kleine bloedvaten.

Invisalign

Invisalign®, de vrijwel onzichtbare beugel. Met dit modern beugel-systeem worden de tanden heel geleidelijk rechter gezet met doorzichtige aligners ‘hoesjes’ om het gebit.